headerphoto
NATO VA ASIGURA APĂRAREA CIBERNETICĂ A UCRAINEI CU AJUTORUL ROMÂNIEI PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 29 Iunie 2017 19:28

NATO va spori cooperarea cu Ucraina în domeniul apărării cibernetice în contextul puternicelor atacuri informatice ce au avut loc zilele aceste în Ucraina, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru corespondentul Ukrinform din Bruxelles.  „Cred că atacurile cibernetice pe care le-am văzut în această săptămână confirmă importanța sprijinului NATO acordat Ucrainei pentru a-și întări securitatea cibernetică. Această este o parte importantă a cooperării noastre cu Ucraina și o vom continua”, a declarat oficialul NATO.

El a preciza că Alianța oferă asistență tehnică și consultanță în domeniul apărării cibernetice și că în acest sens a fost creat un fond special care este deja operațional. EvZ Moldova a scris, joi, că România va fi responsabilă de apărarea cibernetică a Ucrainei, citând-o pe vicepremierul Ucrainei pe probleme de integrare europene și euro-atlantice, Ivana-Klimpuș Țințadze. „Sprijinul va fi acordat în contextul fondului pus la dispoziție de NATO pentru securitatea cibernetică. Astfel, Ucraina va beneficia gratuit de echipament, și asta pentru că partenerii din Alianța Nord-Atlantică au decis că statul vecin (România -n.r.) „se află pe prima linie de atac” și are nevoie de ajutorul Occidentului. „Așteptăm livrarea tehnicii și a dispozitivelor din România, care ne vor garanta un sistem mult mai sigur de securitate cibernetică. România este lider în acest fond. S-ar putea chiar într-o săptămână să beneficiem de echipament”, a subliniat dna Ivana-Klimpuș Țințadze.

Sursa: karadeniz-press.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Iunie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30    

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: