headerphoto
NATO și UE vor consolida capacitatea RM de apărare și rezistență la provocările externe PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 19 Iunie 2017 18:39

NATO și Uniunea Europeană, în cadrul unui plan comun de acțiuni, vor consolida capacitatea de apărare și rezistența la provocările externe a Republicii Moldova, Bosniei și Herțegovinei și Tunisiei, se spune într-un raport elaborat de cele două organizații, transmite Agora.

„Asistența partenerilor noștri la consolidarea capacităților și stimularea rezistenței acestora, în special în Balcanii de Vest și în vecinătatea noastră din est și sud”, este obiectivul nostru comun, se spune în document.

 

„Principalele domenii de cooperare au fost indentificate: comunicațiile strategice, spațiul cibernetic, depozitarea de muniții și securitate în cele trei țări pilot - Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova și Tunisia, acesta fiind primul pas”, notează raportul.

 

În acest context, „Uniunea Europeană planifică să investească în programul NATO privind „consolidarea integrității” (Building Integrity Programme) având drept scop prevenirea corupției și îmbunătățirea eficienței administrației în sectoarele apărării și securității”.

Sursa: agora.md

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Iunie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: