headerphoto
Dodon semnează Acordul de colaborare R. Moldova – Uniunea Eurasiatică, document fără valoare juridică PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 05 Aprilie 2017 10:24

Președintele prorus al R. Moldova, Igor Dodon, a semnat, luni, un un acord de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică, în cadrul unui forum internațional ce a avut loc la Chișinău. Document este nul din punct de vedere juridic și nu are sprijinul majorității parlamentare și a guvernului R. Moldova. Acordul nu presupune însă și o aderare efectivă la Uniunea Economică, iar experții opinează că este doar o nouă mișcare de imagine a lui Dodon.

„Acordul nu presupune aderarea la această structură, dar nici nu contravine altor acte semnate de Republica Moldova, inclusiv Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a precizat Dodon. „Semnarea unui memorandum de cooperare între comisia economică euroasiatică și Republica Moldova este un eveniment istoric pentru Republica Moldova”, a scris Dodon în limba rusă pe pagina sa de Facebook, precizând că R. Moldova trebuie să aibă relații și cu Estul și cu Vestul. El a mai spus că speră ca R. Moldova să primească și statutul de ţară observator în cadrul Uniunii Economice eurasiatice.

Premierul R. Moldova Pavel Filip a declarat, luni, într-o conferință de presă că documentul semnat de Dodon este nul, fără nicio valoare juridică. „Noi, credem că domnul președinte încearcă să își continue războiul personal împotriva Acordului de Asociere. Din punctul meu de vedere, el se hrănește politic pe aceste antagonisme și nu este alt ceva decât o campanie de promovare a proprie imagini”, a spus Filip.

Source: karadeniz press

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Aprilie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
          1 2
3 4 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: