headerphoto
SUA: deschiderea biroului NATO la Chișinău nu este o bază militară PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 09 Martie 2017 20:48

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit (foto), a declarat în cadrul emisiunii „Alb și Negru” a portalului Unimedia.info că biroul NATO ce va fi deschis în curând la Chișinău are rol de reprezentanță diplomatică și că nu atribuții militare. Mai mult, personalul nici măcar nu va fi unul militar. „Trebuie să ținem minte că NATO este o organizație internațională care își dorește un oficiu reprezentativ aici, la Chișinău, ca multe alte organizații. Nu este o bază militară și nu înseamnă deloc că NATO dorește ca Republica Moldova să devină membru. Noi înțelegem că conform Constituției, Moldova este un stat neutru și noi respectăm, și NATO respectă acest fapt. Așa că scopul este de a moderniza forțele armate din Moldova”, a declarat oficialul american.

El a mai încercat să explice și de ce recenta decizia a lui Dodon de nu a semna ordinul care să permită participarea militarilor moldoveni la exerciții militare în România a fost o greșeală. „Nu este vorba de NATO, este vorba de participare în exerciții internaționale, de exemplu pacificatorii din forțele armate ale Moldovei care acum lucrează în Kosovo. Nu cerem și NATO nu cere ca Republica Moldova să participe în conflicte militare. Personalul care va fi acolo nu este un personal nu militar și va acorda diferite programe de educație și cooperare”, mai adaugă James Pettit.

Source: karadeniz-press.ro

 

 

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Martie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: