headerphoto
SONDAJ: Majoritatea cetăţenilor ungari cred că relaţiile cu România trebuie îmbunătăţite PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 27 Ianuarie 2016 18:30

Peste 50 la sută dintre cetăţenii ungari cred că relaţiile Ungariei cu România trebuie îmbunătăţite, conform unui sondaj de opinie al Institutului Nezopont, care apreciază că părerile au fost influenţate de polemicile din toamna anului 2015 dintre Guvernul Viktor Orban şi fostul Cabinet Victor Ponta.

Cetăţenii ungari nu cred că ţările vecine sunt antipatice, anunţă Institutul Nezopont, notând că majoritatea respondenţilor cred că Ungaria menţine relaţii bune cu majoritatea statelor vecine.

 

Potrivit sondajului, peste jumătate dintre unguri cred că relaţiile cele mai bune sunt cu Austria, Slovenia şi Croaţia.

 

Patruzeci şi opt la sută dintre persoanele intervievate apreciază că relaţiile Ungariei cu Slovacia s-au îmbunătăţit în ultimii ani, iar majoritatea ungurilor cred că şi relaţiile cu Serbia sunt bune.

Însă, în privinţa relaţiilor cu România, situaţia este puţin diferită. Potrivit sondajului, 52 la sută dintre unguri cred că relaţiile cu România trebuie îmbunătăţite.

 

"În timp ce parteneriatul premierului Ungariei, Viktor Orban, cu omologul său slovac, Robert Fico, a jucat un rol pozitiv în evaluarea relaţiilor ungaro-slovace, tonul vehement folosit frecvent de fostul premier român Victor Ponta probabil a influenţat opniile referitoare la relaţiile româno-ungare", explică Institutul Nezopont.

 

Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 4-7 ianuarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de cetăţeni ungari.

 

Guvernul condus de Victor Ponta şi cel al premierului Viktor Orban au avut dispute puternice în toamna anului 2015, în principal pe tema măsurilor luate de Ungaria împotriva imigraţiei. În contextul valului de imigranţi extracomunitari, Ungaria a construit garduri metalice la frontierele cu Serbia şi cu Croaţia, semnalând de mai multe ori că ar putea lua măsuri similare pe segmente ale graniţei cu România.

Sursa: mediafax.ro

 

 

 

 

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Ianuarie 2016 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 28 29 30 31

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: