headerphoto
Experţii Da Vinci AG: Probabilitate mare de lovitură de stat în RM PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 19:08

În Moldova persista riscul unei lovituri de stat, inițiate de forțele pro-ruse sub coordonarea serviciilor speciale ale Rusiei, arata o analiza a experților Da Vinci AG, potrivit Unian.

„Destabilizarea situației din Republica Moldova ar putea escalada și duce la apariția unui centru regional de tensiune, care va include și o parte din regiunea ucraineană Odesa. De asemenea, din motive etnice, este posibilă încercarea destabilizării situației în România. Scenariul loviturii de stat din Republica Moldova poate repune pe tapet problema prezenței contingentului militar rus pe teritoriul Transnistriei și consolidarea prezenței acestuia”, potrivit analiștilor.

Raportul experților subliniază că, pe 20 decembrie 2015, la Tiraspol a sosit Gheorghi Meniailo, colaborator al Institutului de Studii Strategice din Rusia (RISI) cu scopul „activizării activității centrului Pruto-Nistrean al RISI”.

Aflat sub conducerea generalului Leonid Reșetnicov, acest institut a fost unul dintre autorii scenariilor privind anexarea Crimeei și ocuparea Donbasului. Pe 26 noiembrie, autoritățile moldovene au deportat un angajat RISI, Nikita Bondarev, iar pe 22 mai pe Serghei Mokşanţev, semn ca serviciul de securitate din Republica Moldova cunoaște activitatea subversivă a RISI.

Sursa: deschide.md

 

 

 

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Ianuarie 2016 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: