headerphoto
Rusia: Păstrarea valorilor tradiționale, un obiectiv strategic de securitate națională PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 05 Ianuarie 2016 18:09

Păstrarea valorilor tradiționale constituie una din componentele esențiale ale securității naționale a Rusiei. Un astfel de punct este cuprins în noua strategie de securitate națională a Federației Ruse, document semnat de președintele Vladimir Putin la sfârșitul anului 2015.

"Păstrarea și protejarea valorilor tradiționale, de ordin spiritual și moral, ca fundament al societății ruse, educația copiilor și a tinerilor în spiritul acestor valori reprezintă unul din obiectivele strategice pentru asigurarea securității naționale", se arată în documentul menționat, citat de pravoslavie.ru.

 

"Valorile de ordin spiritual și moral înseamnă prioritatea spiritului asupra a ceea ce este material, protejarea vieții umane, drepturile și libertățile omului, familia, munca creatoare, slujirea patriei, umanismul, milostenia, dreptatea, ajutorul reciproc, unitatea istorică a popoarelor Rusiei, continuitatea istoriei patriei noastre", se mai arată în noua strategie de securitate națională a Federației Ruse.

 

În același document se face referire și la amenințările la adresa securității naționale a Rusiei în domeniul culturii. "Expansiunea culturală și informațională străină, inclusiv promovarea unor producții de slabă calitate a culturii de masă, promovarea permisivității și a violenței, intoleranța rasială și religioasă, scăderea rolului limbii ruse în lume și a calității predării ei în Rusia și în străinătate, încercările de falsificare a istoriei Rusiei și a lumii — toate aceste reprezintă amenințări la adresa securității naționale în domeniul cultural", se precizează în documentul rus.

Sursa: agerpres

 

 

 

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Ianuarie 2016 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
        1 2 3
4 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: