headerphoto
Eastern Political and Economical News
15 MARTIE - AUTONOMIE SI LIMBA MAGHIARA OFICIALA IN SECUIME PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 15 Martie 2010 05:02


Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 05:16
 
SEFUL STATULUI MAJOR RUS IN VIZITA IN ELVETIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:40

Generalul Nikolai Makarov, seful Statului Major al armatei ruse a plecat in Elvetia. Scopul vizitei sunt negocierile purtate cu seful fortelor armatei elvetiene in cadrul colaborarii militare bilaterale. In mod special se va discuta despre posibilitatea unui schimb de experienta in pregatirea militarilor in conditii de munte, crearea unor subdiviziuni mixte. Negocierile fac parte dintr-un plan mai vast al Ministerului Apararii Rusiei pentru crearea si instruirea trupelor destinate sa actioneze in regiunile muntoase. Astfel de unitati vor aparea si in bazele militare din strainatate.

Generalul Makarov planifica sa viziteze si sa faca cunostinta cu infrastructura Centrului pentru instruirea trupelor de tancuri si artilerie si de asemenea Centrului pentru infanteria de munte. Vizita va dura pana pe data de 17 martie.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:54
 
MITINGUL OPOZITIEI GEORGIENE PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:21

La Tbilisi se desfasoara un miting de protest fata de emisiunea de ieri a companiei Iteri in care se anunta atacul Rusiei asupra Georgiei. Protestatarii considera ca guvernul Georgiei este implicat in acest incident. O astfel de emisiune nu poate sa fie transmisa in direct fara aprobarea guvernului. Unul dintre liderii opozitiei Levan Gacecivadze a calificat emisiunea drept spalarea creierilor societatii. Conform aceluiasi Gacecivadze este vorba despre un razboi nevazut, indreptat impotriva societatii. La miting participa sute de oameni.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:55
 
CUTREMUR IN JAPONIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:17

In insula japoneza Honshu a avut loc un cutremur de pamant cu o intensitate de 6,6 grade Richter. Conform martorilor cutremurul s-a simtit si la Tokio.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:54
 
CENZURA INTERNETULUI IN RUSIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:15

Conform raportului anual al organizatiei Reporteri fara frontiere Rusia a ajuns pentru prima oara pe lista tarilor al caror spatiu informational este cenzurat. Conform documentului in Rusia exista riscul ca internetul sa devina un instrument al controlului politic. Belarus, Turcia, Australia, Coreea de Sud, EAU si Tailanda sunt tari cu acelas nivel de risc in domeniul libertatii de exprimare in spatiul virtual.

Raportul mentioneaza ca in ceea ce priveste Rusia toate sursele traditionale de informare in masa au ajuns sub controlul Kremlinului. Iar internetul a devenit cel mai liber spatiu pentru schimbul de informatii. Din acest motiv a crescut numarul cazurilor de arestare al blogerilor. Acelasi lucru se poate spune si in privinta cazurilor tot mai dese de deschidere al unor procese penale impotriva asa-numitelor site-uri extremiste.

Raportul mentioneaza incalcarea drepturilor utilizatorilor de internet. Astfel in data de 16 ianuarie 2009, Ministerul Comunicatiilor si Informatiei din Rusiai a cerut serviciilor de securitate ale companiilor de telecomunicatii si de internet sa permita Serviciului Federal de Securitate monitorizarea informatiei care circula pe internet, in conditiile in care nu exista o baza legala pentru verificarea acestei actiuni. In luna aprilie a aceluiasi an surselor de informare in masa din retea li s-a dat de inteles ca nu este de dorit reflectarea negative a actiunilor guvernului.

Documentul mentioneaza cazul de trimitere in judecata al blogerului Irec Murtazin, condamnat la un an si noua luni de inchisoare, arestarea blogerilor Shvetzov, Orlov, Kuciumov, Nesterov, care criticau actiunile presedintelui Bashkortostanului.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:57
 
CORUPTIE LA NIVEL INALT PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:09

Silvan Codreanu

Paolo Berlusconi, fratele premierului italian Silvio Berlusconi si editor la publicatia Il Giornale, este cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita din partea unei companii care dorea sa se extinda inclusiv pe pia?a din Romania, relateaza editia online a Corriere della Sera. Paolo Berlusconi, editor la publica?ia Il Giornale, este suspectat de procurorii din Milano ca in perioada 2005-2006 ar fi primit 550.000 de euro din partea omului de afaceri Roberto Raffaelli, directorul companiei de interceptari electronice Rcs-Research Control System, promitandu-i acestuia ca il va ajuta sa isi extinda afacerile prin intermediul lui Valentino Valentini, seful Cancelariei primului-ministru italian. Afacerile firmei de interceptari electronice urmau sa fie extinse inclusiv pe piata din Romania, dar planul a fost anulat din cauza refuzului Guvernului de la Bucure?ti. La randul sau, Roberto Raffaelli este suspectat de fabricarea unor facturi false in valoare de un milion de euro. Un alt om de afaceri cercetat in acest caz, Eugenio Petessi, le-a declarat procurorilor ca Roberto Raffaelli, directorul Rsc-Research, i-a trimis 550.000 de euro lui Paolo Berlusconi prin intermediul unui asociat, Fabrizio Favata, la sediul din Milano al publicatiei Il Giornale. Compania Rcs-Research Control System este specializata in interceptarea convorbirilor telefonice si mesajelor electronice, avand in trecut contracte cu Ministerul Public din Italia.

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:56
 
BASESCU IN JAPONIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 17:57

Silvan Codreanu

Vizita in Japonia a presedintelui Traian Basescu a fost precedata de o ampla zvonistica de presa, potrivit c?reia in spatele demersului diplomatic s-ar afla, de fapt, un examen medical amanuntit intr-o clinica de mare prestigiu din tara soarelui rasare. Deocamdata, nu exista informtii oficiale care sa ateste daca acest lucru s-a petrecut cu adevarat sau nu, dar un mic amanunt ar putea sa indice ca seful statului a fost supus, in perioada deplasarii, unei investigatii cu rezonanta magnetica nucleara (RMN). Acest amanunt este lipsa verighetei de pe mana presedintelui, in timpul intrevederilor oficiale avute la Tokyo, absenta evidentiata de fotografiile oficiale postate pe siteul presedintiei. Respectiva verigheta nu a lipsit, insa, in zilele de dinaintea vizitei, dupa cum reise clar din fotografiile de pe siteul presedintiei facute in timpul deplasarii in Afganistan si la bilantul MapN, pe 4, respectiv 5 martie. Rezonanta magnetica nucleara, reamintim, este o metoda imagistica de inalta performanta, neinvaziva si neiradianta, care utilizeaza un camp magnetic puternic pentru a obtine imagini multiplanare ale corpului uman.. In timpul investigatiei RMN, pacientul sta intins pe o masa mobila care este introdusa intr-un tunel. In functie de regiunea studiata, o investigatie standard poate dura intre 20 si 60 de minute. Pacientul va intra in sala de examinare fara bijuterii, ceasuri, carduri bancare, aparate auditive - acestea se pot deteriora din cauza campului magnetic puternic sau pot interfera cu acesta, influentand rezultatul investigatiei.

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:58
 
ALEGERI REGIONALE IN RUSIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 17:51

Silvan Codreanu

Milioane de rusi voteaza astazi la alegeri regionale intr-un test de jumatate de mandat pentru presedintele Dmitri Medvedev care a promis ca va slabi controlul Kremlinului asupra sistemului politic. Aceste alegeri regionale si municipale in toata tara vor masura de asemenea popularitatea partidului conducator Rusia Unita (Edinnaia Rossia), in pofida furiei provocate de cresterea preturilor si somaj dupa ce criza mondiala a pus capat unei perioade de 10 ani de crestere economica rapida.
O repetare a unor violari pe scara larga relatate de opozitie la alegerile regionale de anul trecut ar putea declansa o serie de proteste antiguvernamentale la 20 martie, la sase zile dupa scrutin. Aproximativ 32 de milioane dintre cei 110 milioane de alegatori inregistrati in Rusia ar urma sa voteze la acest scrutin, ce include alegerea a opt parlamente regionale. In majoritatea regiunilor, Rusia Unita se va confrunta cu trei partide, Comunistii, nationalistii liberal-democrati si Rusia Justa cu inclinatii de stanga, care sunt relativ prudente in opozitia lor fata de Kremlin. Primele rezultate sunt asteptate dupa inchiderea urnelor in vestul Rusiei la 20.00 ora Moscovei.

Sursa: AGERPRES

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:57
 
VIZITA LUI VLADIMIR PUTIN IN INDIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 13 Martie 2010 23:58

In cadrul vizitei sale in India Vladimir Putin a tinut o conferinta de presa. Evenimentul a fost organizat pe baza infrastructurii companiei Systema Shyam, 74% din actiunile careia apartin companiei ruse AFK Sistema. Raspunzand la intrebarea cu privire la prezenta afacerilor ruse in India Putin a spus ca spera in sprijinul guvernamental bilateral in colaborarea in domeniul tehnologiilor inalte, care este o prioritate pentru cele doua parti. Putin a mentionat ca in cadrul vizitei s-au discutat probleme cu privire la acordarea vizelor de afaceri, schimbul de studenti si colaborarea bancara intre cele doua tari. Alte probleme discutate au fost colaborarea in domeniul cosmic si cel atomic. Prim-ministrul Rusiei a declarat ca pentru ambele parti folosirea energiei atomice in scopuri pasnice reprezinta o prioritate.

Ultima actualizare în Duminică, 14 Martie 2010 13:05
 
<< Început < Anterior 2191 2192 2193 2194 2195 2196 2197 2198 2199 2200 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2199 din 2200

LoginArhiva de articole

< Aprilie 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: