headerphoto
Eastern Political and Economical News
A fost oprit cel de-al saselea bloc al centralei atomice de la Kozlodui PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:25


Vali Tivadar

 

Cel de-al saselea bloc al centralei de la Kozlodui s-a oprit ieri in mod automat din cauza sistemului de aparare in caz de incidente. Deconectarea blocului s-a produs din cauza unor probleme la sistemul de control. In prezent s-a creat o comisie care se ocupa de investigarea cauzelor incidentului, iar cel cel de-al cincilea bloc functioneaza la putere maxima. Conform declaratiilor oficiale incidentul de la cenrala atomica de la Kozlodui nu a dus la o crestere a nivelului radiatiei pe teritoriul centralei.

 

 
Presedintele Curtii de Justitie din Moscova acuza militia de abuz PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:23

Vali Tivadar

 

Presedintele Curtii de Justitie din Moscova, Olga Egorova, a declarat ca organele de militie din oras in timpul actiunilor neautorizate retin persoane fara nici o baza legala, conform principiului  cu cat mai multi, cu atat mai bine . Ea a spus ca militienii nu-i cunosc pe organizatori, ii retin pe toti la rand, iar in timpul procesului nimeni nu poate spune nimic, acest circ continua pe parcursul la cativa ani . Olga Egorova a declarat ca, exista cazuri in care militia moscovita a retinut cetateni care nu erau participanti la miting, inclusiv jurnalisti aflati in zona . Declaratia a fost facuta ieri in cadrul sedintei Comisiei Legislative si pentru Probleme de Cadre a Dumei din Moscova

 

 

 
A scazut venitul net al Lukoil PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 14:44

 Vali Tivadar

 

Venitul net al celei mai mari companii petroliere din Rusia pe anul 2009 s-a redus cu 32,7%, adica cu aproximativ 45,152 miliarde de ruble. In lunile ianuarie-septembrie conforma datelor standardelor evidentei contabile Lukoil a obtinut un venit de 39,26 miliarde de ruble, ceea ce este cu 1,6 ori mai putin decat pentru aceeasi perioada a anului 2008. In 2008 venitul net al companiei a crescut cu 1,6 ori pana la 67,19 miliarde de ruble. Capitalul Lukoil este de 21,26 milioane de ruble. Firma americana Coconophillips detinne 20% din atiuni, presedintele companiei Vaghit Alekperov detine in mod direct si indirect mai mult de 20% din actiuni, iar vice-presedintele Leonid Fedun are in jur de 10%. In anul 2009 Lukoil a crescut extractia petrolului cu 1,8% pana la 97 milioane tone. Vaghit Alekperov a declarat ca in anul 2010 Lukoil planifica cresterea extractiei cu 0.8% in comparatie cu anul 2009, adica pana la 116 milioane de tone.

 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 13:30

Vali Tivadar

 

Agentia oficiala de informatii a Chinei a declarat prin intermediul unui articol ca    Google incearca sa influenteze cultura si valorile Chinei. In acelasi timp, prin intermediul agentiei, autoritatile chineze au declarat ca Google este un instrument al guvernului american in politica externa. Conflictul dintre Google si China a luat amploare dupa ce Google a refuzat sa cenzureze versiunea chineza a motorului de cautare. In perzent, utilizatorilor chinezi le este blocat accesul la unele retele sociale ca Facebook, You Tube si Twitter. In aceste conditii exista posibilitatea ca Google sa se retraga de pe piata chineza.

 

 

 
Ratingul celor mai sigure banci din Federatia Rusa PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 13:29

Vali Tivadar

 

Ziarul rus Finans a alcatuit lista celor mai sigure banci din Federatia Rusa. Pe primul loc se afla Sberbank , urmat de  Rosselhoz  Bank si  VTB . Toate cele trei banci aflate in fruntea listei sunt institutii de stat. Dintre bancile cu capital mixt, de stat si privat, pe care le detine statul in mod indirect, pe primele locuri se afla  Trancredit  si  Gazprombank . Revista  Finans  considera ca pentru sistemul bancar rusesc rezultatele pentru anul trecut sunt pozitive.

 

 

 
Ucraina vrea preturi mai miic pentru gazul rusesc PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 13:28

 Vali Tivadar

 

Noile autoritati de la Kiev doresc sa inceapa negocieri cu Rusia pentru a obtine preturi mai mici la gazul rusesc. In cadrul negocierilor ucrainenii ar putea oferi la schimb accesul Rusiei la administrarea tronsonului ucrainean al conductei. Yuri Boiko, seful Ministerului Energiei de la Kiev va sosi la Moscova. Cea mai importanta problema care va fi pusa in discutie este scaderea preturilor la gazul rusesc. Ucrainenii spera sa obtina un pret de cumparare aproximativ ca cel din Belarus. Varianta ideala ar fi sa se obtina un pret care ar depasi cu putin 200 de dolari pentru 1000 de metri cubi. In acest moment Belarus primeste gaz la un pret de 168 de dolari pentru 1000 de metri patrati, iar  Naftogaz-ul ucrainean 305 dolari pentru aceiasi cantitate. Insa un astfel de pret al gazuluilui pentru Belarus a fost posibil dupa ce Minskul a fost de acord sa vanda  Gazprom-ului o jumatate din sistemul conductelor sale de gaz,  Beltransgaz .

 

 
Amnistie in Rusia PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 13:26

Vali Tivadar

 

Cu ocazia implinirii a 65 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Duma de Stat a Rusiei pregateste un proiect de lege prin care 333,2 mii de detinuti vor fi amnistiati. Iitiativa apartine unui numar de 46 de deputati ai formatiunii aflate la putere,  Rusia Unita . Pentru actuala Duma de Stat, cat si pentru presedintele tarii este prima amnistie. Nu vor fi eliberati detinutii condamnati pentru infractiuni economice grave si cei condamnati pentru delicte impotriva proprietatii. In acelasi timp din locurile de detentie vor fi eliberati doar 46,2 mii de cetateni, ceilalti dintre cei care vor fi amnistiati au primit alte tipuri de condamnari. Toate formatiunlei prezente in Duma sunt gata sa sprijine initiativa Rusiei Unite.

 

 
Scutul antiracheta din Romania starneste reactii in Republica Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 10:52

 

Silvan Codreanu

Desfasurarea de elemente antiracheta americane pe teritoriul Romaniei pune in pericol securitatea nationala a Republicii Moldova, apreciaza participantii la o conferinta organizata joi, 18 martie 2010, la Chisinau, de o fundatie umanitara. Statele Unite, Romania si alte tari membre NATO considera desfasurarea unui scut antiracheta in Europa de Est drept o garantie pentru stabilitatea politica in regiune. Insa, tinand cont de reactia negativa a Moscovei, este indispensabila lansarea unui dialog constructiv, pentru a gasi o rezolvare la aceasta situatie, a declarat liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, adaugand ca tara sa trebuie neaparat sa ia parte la aceasta discutie, relateaza RIA Novosti, conform NewsIn. La randul sau, liderul comunistilor moldoveni, Vladimir Voronin, a avertizat ca aceasta decizie a Bucurestiului ar putea transforma Chisinaul intr-o linie de front. Pe de alta parte, Guvernul moldovean considera ca fiecare stat are dreptul suveran de a decide de sine statator, conform intereselor sale nationale, aranjamentele si mecanismele de asigurare a propriei securitati. Presedintele Traian Basescu a anuntat la 4 februarie ca Romania a acceptat invitatia administratiei Obama de a gazdui interceptoare de rachete ca parte a scutului american. Noua versiune a scutului american antiracheta permite acoperirea integrala a teritoriului Romaniei, a statelor aliate din regiune, dar si a celor nealiate, precum Republica Moldova, impotriva unei eventuale amenintari cu racheta si, respectiv, reduce riscurile de securitate in plan regional mai larg. 
Limba romana - limba oficiala in Republica Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 10:50

 

Silvan Codreanu

Proiectul noii Constitutii a Republicii Moldova inaintat de Comisia pentru reforma constitutionala prevede modificarea articolului cu privire la limba de stat. Daca proiectul va fi aprobat, limba oficiala de stat a Republicii Moldova va fi romana. Comisia pentru reforma constitutionala s-a intalnit astazi pentru a examina proiectul unei noi Constitutii a Republicii Moldova, precum si proiectul de lege privind adoptarea Constitutiei, relateaza NewsIn. Proiectul de lege, semnat de catre deputatii neafiliati Vladimir Turcan, Victor Stepaniuc, Svetlana Rusu, Ludmila Belcencova si Valentin Guznac, mai prevede crearea unei comisii parlamentare speciale care sa elaboreze, la randul sau, un proiect de lege cu privire  la modificarea articolului 78 din Constitutia Republicii Moldova, care stabileste procedura de alegere a presedintelui Republicii Moldova. Astfel, s-a stabilit faptul ca Presedintele Republicii Moldova este ales de catre popor, prin vot direct, potrivit proiectului noii Constitutii. Proiectul mai prevede ca seful statului poate fi demis inainte de expirarea mandatului doar prin referendum. O alta modificare importanta propusa de Comisia pentru reforma constitutionala este scaderea varstei de vot la 16 ani. Astfel, daca va fi adoptat proiectul noii Constitutii, tinerii vor putea vota de la 16 ani.

 

 

 
<< Început < Anterior 2191 2192 2193 2194 2195 2196 2197 2198 2199 2200 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2198 din 2205

LoginArhiva de articole

< Mai 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: