headerphoto
Eastern Political and Economical News
In 2009 in inchisorile din Rusia au murit 4150 de oameni PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 06 Aprilie 2010 12:13

 

Vali Tivadar

 

Conform informatiilor adjunctului procurorului general al Federatiei Ruse, Evgheni Zabarciuk, in anul 2009 in inchisorile din Rusia au murit 4150 de oameni. Dintre cei retinuti pe perioada anchetei au murit 521 de oameni. Zabarciuk a afirmat ca drepturile celor intemnitati pentru asigurarea conditiilor de tratament si ocrotirea sanatatii nu sunt respectate, iar aparatura medicala este intr-o stare extrem de proasta, veche de 20-30 de ani.

Procuratura Generala a Federatiei Ruse a verificat locurile de detentie din tara la ordinul presedintelui Dmitri Medvedev.

 

 

 
UE modifica normele de viza Schengen PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 06 Aprilie 2010 12:10

 

Silvan Codreanu

Un nou cod de viza a intrat in vigoare in majoritatea statelor membre UE, privind accelerarea si standardizarea procedurilor de calatorie in Europa. Noile reguli se aplica pentru 25 de tari din zona Schengen, unde oamenii pot trece frontierele fara verificari de pasaport. Schengen cuprinde 22 de tari ale UE si cele trei natiuni non-UE - Norvegia, Islanda ?i Elvetia. Regatul Unit al Marii Britanii si Republica Irlanda au ramas in afara. Obtinerea unei vize Schengen va fi mai rapida ?i mai corecta, spune Comisia Europeana. Codul se aplica tarilor in cautarea unei vize de scurta sedere pentru a calatori in interiorul zonei - viza valabila pentru 90 de zile. Vizele pentru sederi de lunga durata - mai mult de 90 de zile - raman sub jurisdictie nationala. Comisia Europeana spune ca acest cod de viza este acum aplicat de consulatele tarilor din spatiul Schengen din ntreaga lume. Codul stabileste un termen de maxim doua saptamani pentru interviul unui solicitant de viza. Apoi, oficialii trebuie sa decida in termen de 15 zile daca acorda sau nu viza. In prezent, oficialii nu sunt obligati sa explice refuzul de a acorda viza, dar de la 5 aprilie anul viitor vor trebui sa motiveze refuzul. Solicitantii refuzati vor avea dreptul la recurs. De asemenea, Codul introduce o reducere a taxei pentru viza cu 35 euro pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 ?i 12. Acum taxa este de 60 de euro. Cetatenii tarilor care au acorduri de facilitare a eliberarii vizelor cu UE vor plati, de asemenea, doar 35 de euro. In decembrie tarile Schengen au acordat dreptul de calatorie fara viza pentru cetatenii a trei tari balcanice - Macedonia, Muntenegru si Serbia. Toate cele trei doresc sa adere la UE. Cele cinci tari UE care raman in afara spatiului Schengen sunt: Marea Britanie, Republica Irlanda, Bulgaria, Romania si Cipru.

 

Sursa: BBC News

 
Putin incheie afaceri cu energie cu Chavez in vizita din Venezuela PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 06 Aprilie 2010 12:04

 

Silvan Codreanu

 

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a semnat o serie de tranzactii-cheie de energie, cu presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, in timpul unei vizite in capitala Caracas. Chavez a spus ca Rusia a fost de acord sa ajute Venezuela cu o centrala electrica nucleara si sa dezvolte industria spatiala. Totusi, liderul din Venezuela, adversar vechi al Washington-ului, a insistat ca noi nu construim o alianta impotriva Statelor Unite. Presedintele bolivian Evo Morales a fost, de asemenea, invitat la intalnirea cu domnul Putin de la Caracas. Vizita lui Putin este, probabil, cea mai importanta in Venezuela, de la vizita presedintelui american Bill Clinton din 1999. Guvernul venezuelean  trimite mesajul ca acum are alti prieteni puternici care impartasesc legaturi comune in domeniul energiei , echipamentului militar si relatiilor internationale.  Liderul rus a platit domnului Chavez mai multe milioane de dolari pentru drepturile de explorare de petrol in raul Orinoco Belt. Chavez a adaugat: Rusia ofera ajutor, astfel incat Venezuela poate avea propria industrie pentru utilizarea spatiului cosmic. Am putea instala un lansator de satelit aici si o fabrica. Suntem deja in acord in acest sens cu China, dar Rusia se ofera sa sprijine Venezuela pentru a-si construi propria industrie spatiala. Intr-un discurs televizat tinut in fata lui Putin, Chavez a declarat: Aceasta este o zi cu adevarat importanta pentru tara si pentru America Latina. Este o vizita de mare importanta. Suntem o noua lume multipolara.

 

 

Sursa: BBC News

 
Bolivia si Ecuadorul ar putea recunoaste Abhazia PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 02 Aprilie 2010 17:17

 

Vali Tivadar

 

Maxim Gvindjia, ministrul de externe al autoproclamatei Republici Abhazia a declarat ca Bolivia si Ecuadorul ar putea sa recunoasca independenta Abhaziei :  In timpul cel mai apropiat ne asteptam ca aceste tari sa recunoasca independenta Abhaziei, deoarece aici exista o atitudine pozitiva fata de tara noastra . Declaratia a fost facuta ieri in cadrul unei vizite a delegatiei abhaze in Chile, Ecuadorm Bolivia, Guatemala si Argentina.

Independenta Abhaziei a fost recunoscuta de Rusia, Venezuela, Nicaragua si Republica Nauru.

 
Armenia va primi de la FMI 73,6 milioane de dolari PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 01 Aprilie 2010 23:06

 Vali Tivadar

 

Fondul Monetar International a acordat Armeniei 73,6 milioane de dolari prevazute prin intelegerea bilaterala cu privire la creditare. Conform acestui document Erevanul a primit deja 532 milioane de dolari.

Adjunctul directorului FMI pentru Armenia, Murilo Portugal a apreciat pozitiv pasii facuti de Armenia si ca  se pare ca economia a intrat deja in faza de restabilire de pe urma crizei, iar acest lucru s-a reusit datorita masurilor monetare si de impozitare .  Cu toate acestea Murilo a spus ca Armenia mai are de depasit unele provocari ca  restabilirea nesigura si vulnerabilitatea externa .

 

 

 

 
Presedintele Ucrainei se pronunta impotriva ideii statului unional Rusia-Ucraina-Belarus PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 01 Aprilie 2010 23:05

 Vali Tivadar

 

Viktor Yanukovici nu sprijina ideea crearii statului unional compus din Ucraina, Rusia si Belarus. Presedintele Ucrainei a declarat ca exista un adevar incontestabil Ucraina este un stat suveran independent. Si acest lucru scrie in Constitutie .  Ucraina se integreaza activ in uniunea Europeana. Aceasta directie strategica este inregistrata si in multiplele mele declaratii facute in calitate de presedinte , a mai adaugat Yanukovici.

 

 

 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 01 Aprilie 2010 18:18

In capitala Tadjikistanului, Dusanbe, s-a desfasurat un forum cu o astfel de denumire. Conform expertilor orientarea politicii externe a republicii se caracterizeaza prin multitudinea d evectori si politica usilor deschise. In cadrul forului de azi s-a discutat realizarea acestuia. Din programul conferintei a facut parte  o gama larga de subiecte de la caracterul relatiilor bilaterale ale Tadjikistanului cu parteneri straini pana la perspectivele participarii tarii in diverse structuri internationale. Analistii si politologii acorda cea mai mare atentie dezvoltarii relatiilor cu partenerii sai traditionali : Rusia, China, SUA, Iran si statele din Golful Persic

 
A crescut rezerva valutara a BNR PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 01 Aprilie 2010 18:16

Vali Tivadar

In luna martie a acestui an rezerva valutara a BNR a crescut cu 2,29 miliarde de euro, anunza Ziarul Financiar. Cresterea a fost sustinuta de intrari de aproape 3 miliarde de euro, in timp ce iesirile au fost de numai 700 de milioane de euro . Astfel s-a ajuns la un nou varf istoric de 32 miliarde de lei.

Sursa : Ziarul Financiar

 
Opel creste productia de masini in Europa PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 01 Aprilie 2010 17:17

Opel va angaja pana la 250 de ingineri pentru Centrul sau International de Dezvoltare Tehnologica din Rsselsheim. Conform comunicatului oficial al companiei Opel doreste sa  ca creasca  volumul de munca suplimentar necesar ofensivei de produse a marcii. Anterior compania a anuntat ca va investi 11 miliarde de euro pentru a revigora 80 % din modele panata in anul 2014. ntre proiecte sunt incluse introducerea de noi concepte de automobile, precum autovehiculul electric Ampera care va intra pe piata anul viitor. Fabrica din Rsselsheim, unde mai mult de 200.000 de unitati Insignia au fost deja produse, planifica cinci schimburi suplimentare n lunile mai si iunie.

Opel/Vauxhall a primit deja 120.000 de comenzi pentru noul Astra cu cinci usi, disponibil la dealeri din decembrie 2009 si introdus treptat n toata Europa. Pentru a face fata cererilor ridicate din partea clientilor, fabrica din Gliwice, Polonia va adauga 17 schimburi suplimentare n luna iunie.

n perioada urmatoare, Opel va lansa noua generatia e monovolumului Meriva si varianta Caravan a Astra, spre finalul anului.

 
<< Început < Anterior 2191 2192 2193 2194 2195 2196 2197 2198 2199 2200 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2192 din 2205

LoginArhiva de articole

< Mai 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: