headerphoto
Eastern Political and Economical News
Numarul victimelor revoltei kazahe a crescut la 68 de oameni PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 08 Aprilie 2010 14:09

Vali Tivadar

Miisterul Sanatatii din Kirghizia a anuntat ca numarul victimelor dezordinilor in masa a ajuns la 68 de oameni, in jur de 500 de oameni au avut de suferit si sunt spitalizati. Reprezentantii opozitiei afirma ca numarul mortilor a atins cifra de 100 de oameni.

 

 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 08 Aprilie 2010 14:07

Vali Tivadar

Acest lucru se afirma in declaratia unilaterala a Rusiei difuzata astazi la Praga. La inceputul acestei saptamani, Serghei Lavrov, seful diplomatiei ruse a declarat ca planurile SUA cu privire la SAR in prezent nu reprezinta o amenintare pentru fortele nucleare strategice ruse. In prezent SUA duc tratative referitor la aplasarea SAR american cu Romania si Bulgaria

 

 
In jur de 150 de membri ai trupelor aeropurtate ruse au plecat in Kirghizia PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 08 Aprilie 2010 13:54


Vali Tivadar

Nikolai Makarov, seful Statului Major General Rus, a declarat ca cei 150 de parasutisti au plecat la ordinul presedintelui Medvedev. Sarcina lor este sa asigure securitatea familiilor militarilor rusi aflati in Kirghizia la baza aeriana rusa Kant. Baza aeriana este un aeroport military unde lucreaza 250 de ofiteri si 150 de soldati in termen. In prezent baza functioneaza in regim normal, se desfasoara zboruri planificate. Comandamentul bazei a decis totusi sa intareasca paza aeroportului. Permisiile in oras au fost interzise. Cei 150 de parasutisti au la ei doar armamentul din dotare.

 


Ultima actualizare în Joi, 08 Aprilie 2010 14:06
 
Opozitia kirghiza a declarat ca isi ia responsabilitatea pentru situatia in tara PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 08 Aprilie 2010 13:52

Vali Tivadar

Liderul opozitiei Roza Otunbaeva a anuntat ca a trecut in fruntea guvernului provizoriu, dupa alungarea presedintelui Kurmanbek Bakiev. Exista informatii ca sustinatorii opozitiei au pus stapanire pe biroul principal al Serviciului de Securitate, televiziunea de stat, un sir de institutii ale statului.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Philip Crowley, a declarat ca baza aeriana americana din orasul Manas, folosita pentru mentinerea fortelor internationale din Afganistan lucreaza in regim normal.

Prim-ministrul Rusiei, Vladimir Putin a discutat astazi la telefon cu seful guvernului kirghiz Roza Otunbaeva. In cadrul discutiei Putin a mentionat ca reiesind din caracterul special al relatiilor dintre cele doua tari, Rusia este gata sa acorde ajutorul necesar. Prim-ministrul rus a rugat-o pe Otumbaeva ca noua putere limiteze violenta si sa ia toate masurile necesare pentru asigurarea securitatii reprezentantelor straine si diplomatice. La randul sau Otunbaeva a spus ca guvernul provizoriu condus de ea controleaza in totalitate situatia din republica, toate organele de drept si fortele armate. Totodata, situatia este foarte complicata, iar Kirghizia are nevoie de ajutor econimic, a adaugat Otunbaeva.

 


Ultima actualizare în Joi, 08 Aprilie 2010 14:07
 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 08 Aprilie 2010 13:49

Vali Tivadar

Conform unor informatii provenite de la reprezentantii mass-media, opozitia kirghiza a pus stapanire pe aeroportul Manas. Conducerea provizorie a aeroportului a fost incredintata membrul partidului de opozitie Ata-Meken (Patria) Bolot Abdrahmanov.

 
Situatia din Kirghiztan PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 08 Aprilie 2010 13:47

Vali Tivadar

Frontiera dintre Kirghizia si Kazahstan a fost inchisa ieri la rugamintea autoritatilor kazahe. Giudar Isakonov, secretarul de presa al Serviciului de Control Vamal al Kirghiziei, a declarat ca  acum kazahii nu pot ajunge pe teritoriul Kirghiziei, iar cetatenilor kirghizi le este interzisa intrarea in Kazahstan . El nu a mentionat perioada pentru care s-a aplicat aceasta masura, dar a mentionat ca  totul depinde de situatia politica si sociala din tara . 

Miercuri in Kirghizia s-au declansat mari proteste de strada, in urma carora doar in capitala tarii, Bishkek, au murit 47 de oameni. Reprezentantii opozitiei au declarat ca guvernul a demisionat. Conform informatiilor agentiei  KABAR , Bakiev se afla la resedinta sa din zona de sud a tarii, orasul Osh. In toata aceasta perioada Bakiev nu a facut nici o declaratie. Conform unor surse kirghize el nu are de gand sa demisioneze.

 


Ultima actualizare în Joi, 08 Aprilie 2010 14:07
 
Omul de afaceri rus Vitali Bogdanov cumpara statiile de emisie de limba rusa ale companiei media News Corporation PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 06 Aprilie 2010 12:27

 

Vali Tivadar

 

Cele doua parti News Corporation si Vitali Bogdanov au declarat ieri la Londra despre incheierea tranzactiei de preluare a statiilor de limba ruse in proportie de 100% de catre omul de afaceri rus Vitali Bogdanov. Ca urmare statiile de radio rusesti  Nashe Radio  (Moscova), Best FM, Ultra si  Nashe Radio  (Sankt Petersburg)  vor deveni in totalitate proprietatea lui Bogdanov.

 Nashe radio  si-a inceput emisia in anul 1998 si este una dintre cele mai importante statii de radio comerciale de la Moscova cu un auditorie cuprins intre 18 si 34 de ani.

News Corporation isi desfasoara activitatea in SUA, Europa continentala, Marea Britanie, Australia, Asia si America Latina.


 
Moscova se pronunta impotriva amplasarii elementelor scutului antiracheta in Bulgaria si Romania PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 06 Aprilie 2010 12:25

 

Vali Tivadar

 

Ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov a declarat astazi ca Moscova se pronunta impotriva amplasarii scutului antiracheta in Bulgaria si Romania. Totodata Lavrov a mentionat ca Moscova cere Washingtonului sa renunte la aceasta idee.  Noi consideram ca in conditiile in care la indicatiile presedintilor Rusiei si SUA se desfasoara consultari directe, se desfasoara un dialog direct intre expertii rusi si americani in probleme de aparare antiaeriana, ar fi bine ca astfel de surprise sa fie evitate , a spus Ivanov. Ministrul rus de externe a mentionat ca Rusia isi rezerva dreptul de a iesi din tratatul START in cazul in care cresterea cantitativa si calitativa a sistemului strategic antiracheta al SUA va influenta eficienta fortelor nucleare strategice ruse. Totodata Serghei Lavrov a subliniat ca  Rusia va aprecia singura nivelul unei astfel de influente , ceea ce va fi introdus in documentele START.

 

 
Rusia va livra in Venezuela tehnica militara in valoare de peste 5 miliarde de dolari PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 06 Aprilie 2010 12:23

Vali Tivadar

Prim-ministrul Rusiei Vladimir Putin a declarat ieri ca Rusia exporta in Venezuela tehnica militara in valoare de peste 5 miliarde de dolari. Conform lui Putin volumul comenzilor in acest domeniu  poate sa depaseasca suma de 5 miliarde de dolari, incluzand creditul de 2,2 miliarde de dolari , iar comenzile vor fi preluate de 13 intreprinderi de armament ruse printre care cea din Tula si  Ijmash .

 

 
<< Început < Anterior 2191 2192 2193 2194 2195 2196 2197 2198 2199 2200 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2191 din 2205

LoginArhiva de articole

< Mai 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: