headerphoto
Eastern Political and Economical News
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:34

Vali Tivadar

 

Afirmatia apartine sefului Statului Major General al Federatiei Ruse, Nikolai Makarov.  Generalul Makarov a declarat ca armata rusa cheltuie resurse enorme, dar, de fapt, nu este in stare sa resolve sarcinile pentru care exista. In ultimii douazeci de ani in Armata Rusa nu a existat o pregatire de lupta intensa, absolventii scolilor si academiilor militare nu si-au suplinit cunostintele teoretice cu actiuni practice. In acelasi timp a crescut numarul unor astfel de ofiteri cu functii si grade . Una dintre cele mai importante sarcini, pe care trebuie sa le rezolve reforma militara este schimbarea mentalitatii comandantilor si a punctului lor de vedere cu privire la arta razboiului.  Noi am construit lantul de instructie, dar intelegem ca este doar prima etapa. Tot ce au invatat ofiterii, trebuie sa fie insusit si in parctica , a mai spus seful Statului Major General, Nikolai Makarov.

 
Delegatia ucraineana soseste astazi la Moscova la negocieri PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:29

Vali Tivadar

 

In componenta delegatiei intra oficiali de cel mai inalt nivel, in frunte cu ministrul Yuri Boiko. Discutiile se vor axa pe negocierea unui pret mai mic pentru gazul rusesc. Ucrainenii spera sa obtina scaderea pretului de la 305 dolari pentru 1000 de metri cubi la 210-200 dolari. O alta problema care va fi pusa in discutie este cea a flotei ruse de la Sevastopol.

Directorul Institutului pentru Probleme de Globalizare, Mihail Deliaghin considera ca sansele delegatiei ucrainene in cadrul negocierilor sunt destul de mici,   Ucraina nu poate plati pentru gaz nu numai 300 de dolari, dar nici macar 200. Din acest punct de vedere trebuie sa analizam ce putem obtine la schimb. Putem cere intrarea Ucrainei in Uniunea Vamala. Putem cere sistemul de conducte ucrainean. Dar ei vor s-o treaca in administrarea unui consortiu international. Insa conducta lor nu ne foloseste la ceva. Este veche, mai poate functiona vreo cinci-zece ani si gata s-a terminat . Acelasi Deliaghin este de parere ca guvernul rus,  o anexa a oligarhilor , nu este capabil sa inteleaga si sa aprecieze ceea ce este necesar pentru tara si din acest motiv  negocierile nu au sens . Deliaghin are o opinie la fel de proasta si despre ucraineni  in loc sa iasa din criza ne putem astepta la scufundarea Ucrainei in haos , iar industria ucraineana de constructii de masini poate sa renasca si sa existe doar in conditiile modernizarii industriei ruse. Cat priveste insusi existenta Ucrainei ca stat, Mihail Deliaghin nu vede   perspective pentru statul ucrainean, deoarece lipseste baza economica. Ucraina poate sa supravietuiasca doar impreuna cu Rusia. Dar acest lucru nu inseamna ca in viitorul apropiat va avea loc o integrare. Nimeni nu va dori sa se integreze cu actualul guvern rus . Procesul integrarii celor doua tari va fi un proces dureros si pentru realizarea acestui proiect este nevoie de vointa si intelect. Iar autoritatile ruse inca nu au asa ceva.

 


 
Marian Lupu la Procuratura Generala a Republicii Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:28

Vali Tivadar

 

Marian Lupu presedintele Partidului Democrat din Republica Moldova este audiat  astazi la Procuratura Generala. Marian Lupu va fi audiat in calitate de martor in dosarul evenimentelor din data de 7 aprilie 2009. Procurorii investigheaza conditiile in care din cladirea Parlamentului au disparut doua documente oficiale : Constitutia si Declaratia de Independenta a Republicii Moldova. Marian Lupu va fi audiat si in problema asaltului cladirilor Parlamentului si a Presedentiei. In acelasi dosar au mai fost audiati fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, actualul ministru al justitiei Alexandru Tanase, persoane oficiale care au ocupat functii de conducere in fostul guvern.

 
Republica Moldova a desecretizat alte 885 de dosare PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:27

Vali Tivadar

 

Comisia interdepartamentala pentru apararea secretului de stat a desecretizat ieri alte 885 de dosare apartinand trecutului sovietic al Moldovei. Dosarele provin din arhiva organizatiilor social-politice si au fost secretizate in perioada sovietica in perioada cuprinsa intre 1984 si 1991. Decizia de desecretizare a survenit in urma analizarii rezultatelor activitatii grupului creat cu o luna in urma. Ordinul de desecretizare a venit din partea prim-ministrului Republicii Moldova Vlad Filat. Oleg Garbu, conducatorul Directiei pentru probleme speciale din cadrul Cancelariei de Stat si membru al comisiei in cauza a declarat ca  acum fiecare doritor are acces la documentele desecretizate, ceea ce este un lucru normal pentru un stat democratic cu un trecut comunist .

 

 
A fost oprit cel de-al saselea bloc al centralei atomice de la Kozlodui PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:25


Vali Tivadar

 

Cel de-al saselea bloc al centralei de la Kozlodui s-a oprit ieri in mod automat din cauza sistemului de aparare in caz de incidente. Deconectarea blocului s-a produs din cauza unor probleme la sistemul de control. In prezent s-a creat o comisie care se ocupa de investigarea cauzelor incidentului, iar cel cel de-al cincilea bloc functioneaza la putere maxima. Conform declaratiilor oficiale incidentul de la cenrala atomica de la Kozlodui nu a dus la o crestere a nivelului radiatiei pe teritoriul centralei.

 

 
Presedintele Curtii de Justitie din Moscova acuza militia de abuz PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Martie 2010 11:23

Vali Tivadar

 

Presedintele Curtii de Justitie din Moscova, Olga Egorova, a declarat ca organele de militie din oras in timpul actiunilor neautorizate retin persoane fara nici o baza legala, conform principiului  cu cat mai multi, cu atat mai bine . Ea a spus ca militienii nu-i cunosc pe organizatori, ii retin pe toti la rand, iar in timpul procesului nimeni nu poate spune nimic, acest circ continua pe parcursul la cativa ani . Olga Egorova a declarat ca, exista cazuri in care militia moscovita a retinut cetateni care nu erau participanti la miting, inclusiv jurnalisti aflati in zona . Declaratia a fost facuta ieri in cadrul sedintei Comisiei Legislative si pentru Probleme de Cadre a Dumei din Moscova

 

 

 
A scazut venitul net al Lukoil PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 14:44

 Vali Tivadar

 

Venitul net al celei mai mari companii petroliere din Rusia pe anul 2009 s-a redus cu 32,7%, adica cu aproximativ 45,152 miliarde de ruble. In lunile ianuarie-septembrie conforma datelor standardelor evidentei contabile Lukoil a obtinut un venit de 39,26 miliarde de ruble, ceea ce este cu 1,6 ori mai putin decat pentru aceeasi perioada a anului 2008. In 2008 venitul net al companiei a crescut cu 1,6 ori pana la 67,19 miliarde de ruble. Capitalul Lukoil este de 21,26 milioane de ruble. Firma americana Coconophillips detinne 20% din atiuni, presedintele companiei Vaghit Alekperov detine in mod direct si indirect mai mult de 20% din actiuni, iar vice-presedintele Leonid Fedun are in jur de 10%. In anul 2009 Lukoil a crescut extractia petrolului cu 1,8% pana la 97 milioane tone. Vaghit Alekperov a declarat ca in anul 2010 Lukoil planifica cresterea extractiei cu 0.8% in comparatie cu anul 2009, adica pana la 116 milioane de tone.

 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 13:30

Vali Tivadar

 

Agentia oficiala de informatii a Chinei a declarat prin intermediul unui articol ca    Google incearca sa influenteze cultura si valorile Chinei. In acelasi timp, prin intermediul agentiei, autoritatile chineze au declarat ca Google este un instrument al guvernului american in politica externa. Conflictul dintre Google si China a luat amploare dupa ce Google a refuzat sa cenzureze versiunea chineza a motorului de cautare. In perzent, utilizatorilor chinezi le este blocat accesul la unele retele sociale ca Facebook, You Tube si Twitter. In aceste conditii exista posibilitatea ca Google sa se retraga de pe piata chineza.

 

 

 
Ratingul celor mai sigure banci din Federatia Rusa PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 22 Martie 2010 13:29

Vali Tivadar

 

Ziarul rus Finans a alcatuit lista celor mai sigure banci din Federatia Rusa. Pe primul loc se afla Sberbank , urmat de  Rosselhoz  Bank si  VTB . Toate cele trei banci aflate in fruntea listei sunt institutii de stat. Dintre bancile cu capital mixt, de stat si privat, pe care le detine statul in mod indirect, pe primele locuri se afla  Trancredit  si  Gazprombank . Revista  Finans  considera ca pentru sistemul bancar rusesc rezultatele pentru anul trecut sunt pozitive.

 

 

 
<< Început < Anterior 2151 2152 2153 2154 2155 2156 2157 2158 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2151 din 2158

LoginArhiva de articole

< Ianuarie 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: