headerphoto
Eastern Political and Economical News
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 19:56

 

Vice-premierul guvernului provizoriu din Kazahstan Azimbek Beknazarov considera ca amplasarea Centrului de tranzit al SUA la baza  Manas  este nejustificata si nu exclude revizuirea acordului incheiat cu Washingtonul in problema functionarii de mai departe a acestei baze pe teritoriul republicii Kargazstan. Totodata, Beknazarov a subliniat ca inca nu s-a ajuns la o decizie definitiva referitor la centrului american.

 

 
Valorificarea zacamantului Shtokman va incepe in primavara anului 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 19:54

 

Declaratia apartine prim-ministrului rus Vladimir Putin. Aflat astazi in vizita in regiunea Murmansk Putin a mentionat ca nimeni nu a amanat realizarea acestui proiect. In primavara anului viitor se va lua decizia de investitie si imediat vor incepe lucrarile de valorificare a acestui zacamant, iar lucrarile de pregatire continua in prezent si niciodata nu au fost oprite . Putin a mai spus ca va fi nevoie de cativa ani pentru inceperea extractiei propriu-zise.

Cu toate ca Rusia este cel mai mare exportator de gaz din lume, totusi pe teritoriul ei exista zone extinse negazificate. O astfel de zona este chiar regiunea Murmansk. Putin vede solutionarea acestei probleme odata cu inceperea exploatarii zacamantului Shtokman aflat in zona stancoasa a Marii Barent.

Prim-ministrul rus a subliniat ca s-a inceput constructiasistemului nord-european de conducte, iar gazul de la Shtokman va intra in aceste conducte.

Zacamantul de gaz comprimat de la  Shtokman se afla in zona stancoasa a sectorului rusesc al Marii Barant la o distanta de 600 km de Murmansk, in nord-estul regiunii, la o adancime de 340 de metri. Conform estimarilor rezervele de gaz natural de la Shtokman sunt dintre cele mai mari din lume. Rezervele la categoria C1+C2 constituie in jur de 3,8 trilioane de metri cubi de gaz natural si circa 37 de milioane de gaz condensat.

Licenta pentru exploatarea zacamantului apartine  Gazprom nefti shelf  denumirea anterioara  Sevmorneftegaz , o creatie 100% a Gazprom-ului). Partenerii Gazpromului in realizarea proiectului Shtokman sunt companiile Total (Franta) si Statoil (Norvegia).

 

 
Aeroportul militar de la Smolensk nu a fost inchis de teama unui scandal diplomatic PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 18:10

 

Ziarul polonez Wyborcza facand trimitere la surse din cadrul MAE polonez ofera  o posibila explicatie a tragediei de la Smolensk. Conform Wyborcza autoritatile aeroportului militar de la Smolensk trebuiau sa-l inchida din cauza cetii dense, insa s-au temut ca vor declansa un scandal diplomatic intr-un moment neportivit. Decizia neinchiderii aeroportului a fost luata la trei zile de la aparenta reconciliere polono-rusa, in timpul intalnirii premierilor celor 2 tari. Autoritatile aeroportului s-au temut ca refuzul de a primi aeronava prezidentiala l-ar jigni pe presedintele Kaczynski.

Sursa anonima din cadrul MAE polonez afirma ca la doua zile dupa producerea accidentului aviatic de ea s-a apropiat unul dintre membrii personalului aeroportului Severnai si si-a cerut scuze pentru cele intamplate.  La doua zile dupa catastrofa de mine s-a apropiat cineva din personal, responsabil pentru securitatea aeroportului si mi-a spus :  Cu totii suntem vinovati de producerea acestei tragedii, cauza celor intamplate nu este doar actiunea pilotilor. Sambata conditiile meteo cereau inchiderea aeroportului si interzicerea categorica a aterizarilor cel putin pana sambata la orele 12,00. Dar noi nu am putut face acest lucru, deoarece ar fi fost perceput ca scandal diplomatic si o jignire la adresa presedintelui Poloniei 

Sursa anonima din MAE polonez spune ca schimbarea radicala in relatiile ruso-poloneze a avut loc chiar in ajun, cu trei zile inainte de tragedie, in timpul intalnirii dintre Donald Tusk si Vladimir Putin de la Katyn.

Versiunea este confirmata de reprezentantul Procuraturii Militare din Polonia, care a declarat ca incercarea de aterizare s-a facut in conditiile cetii foarte dense.

Totodata cu 10 minute inainte de tragedie pe aeroportul militar de la Smolensk a aterizat avionul Yak-40 avand la bord jurnalisti polonezi.

 

 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 18:09

 

In cadrul dosarului deschis de autoritatile provizorii se investigheaza modalitatea de livrare a combustibilului la baza americana. Conform declaratiei vice-premierului guvernului provizioriu Azimbek Beknazarov livrarile de combustibil s-au facut cu incalcarea contractelor existente.  La aceste livrari au participat cativa oameni, printre care si directorul aeroportului international  Manas  Baakat Sadakov, iar conducatorul intregii afaceri era fiul fostului presedinte Maxim Bakiev , a spus Beknazarov.

 


 
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 18:06

 

Oligarhul rus Oleg Deripaska va ceda in curand functia de director general al  Rusal lui Vladislav Soloviov. Acesta din urma a fost numit recent in functia de prim-adjunct al directorului Rusal, cel mai mare producator de aluminiu din lume.

De facto Soloviov deja conduce compania. El este consultat in cele mai importante probleme interne. Chiar daca decizia cu privire la numirea lui Soloviov inca nu a fost luata, in prezent se discuta aceasta posibilitate. Schimbarea directorului general al  Rusal  va fi posibila abia la vara, in plus s-ar putea sa fie nevoie de acordul burselor.

Oleg Deripaska a devenit conducatorul  Rusal  in luna ianuarie 2009, inlocuindu-l pe Aleksander Bulaghin, care a ocupat aceasta functie timp de mai bine de 5 ani. Mai tarziu Deripaska a devenit si directorul general al holdingului  Bazovii element , care este principala structura a afacerii lui Deripaska. Decizia de a trece in fruntea companiilor s-a datorat crizei. In rezultat Rusal a reusit sa semneze un acord cu privire la restructurarea datoriei de 16,6 miliarde de dolari cu aproape 80 de creditori.

In data de 13 aprilie a.c. Deripaska a devenit director general al companiei En+, inlocuindu-l pe Soloviov, care a trecut la Rusal.

Revista  Finans  a apreciat in anul 2010 averea lui Deripaska la 3,8 miliarde de dolari, situandu-l pe locul 6 in topul celor mai bogati oameni ai Rusiei.

 


 
Avionul presedintelui Poloniei a incercat o singura data sa aterizeze pe aeroportul militar de langa Smolensk PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 16 Aprilie 2010 01:41

 

Comitetul Interstatal pentru Aviatie din Rusia intr-un comunicat de presa dat ieri afirma ca avionul presedintelui Poloniei a facut o singura incercare de a ateriza.  Amintim ca in presa rusa circulau informatii conform carora aceasta manevra s-a efectuat de 4 ori.

Cofdorm comunicatului Comitetului s-a stabilit ca locul primului impact cu copacii se afla la o distanta de 1050 de metri de pista de aterizare si la 40-45 de metri in stanga drumului. Peste 200 de metri s-a produs ciocnirea aripei stangi a avionului cu un copac, in urma carui fapt avionul s-a inclinat brusc spre stanga. Cea mai mare parte a fragmentelor se afla la o distanta de 350-500 de metri de pista de aterizare.

Cercetarile privind cauzele prabusirii avionului prezidential polonez Tu-154M de productie rusa continua. Inmormantarea presedintelui Poloniei si a sotiei sale va avea loc duminica 18 aprilie.


 
Oleg Deripaska va primi bonusuri in valoare de 70,3 milioane de dolari PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 16 Aprilie 2010 01:36

 

Venitul net al companiei  Rusal  in anul 2009 a fost de 821 milioane de dolari. In 2008  Rusal  a avutt pierdei de 5,98 miliarde de dolari. Capacitatea totala a uzinelor companiei care se ocupa cu prelucrarea aluminiului este de 4,4 milioane de tone, iar pentru obtinerea aluminei de 12,3 milioane de tone pe an.

 Rusal  se numara printre cele zece cele mai mari companii ale Rusiei si este cea de-a patra la marime comapnie privata. Pentru companie lucreaza 75 de mii de oameni.

 Rusal  sau conform denumirii complete compania unificata  Aluminiul rusesc  s-a format in rezultatul asocierii  Rusal ,  Sual  si Glencore International AG. In present este cel mai mare producator din lume al aluminiului si aluminei.

 

 
Dmitri Medvedev a facut o declaratie cu privire la situatia din Kargazstan PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 16 Aprilie 2010 01:35

 

In cadrul acesteia presedintele rus considera ca  esecul regimului lui Bakiev este legat de incapacitatea de a asigura dezvoltarea socio-economica a statului, care i-au in calcul interesele poporului Kargazstanului, si de asemenea coruptia, sitemul de clan si familie, format in ultimii ani .  In prezent poporul kargaz trece printr-o perioada dramatica, capacitatea guvernului provizoriu de a asigura dezvoltarea situatiei in tara intr-un cadru legal va depinde de dorinta sa de a solutiona cu eforturi comune problemele serioase ale tarii , a mentionat Dmitri Medvedev.

Presedintele rus si-a exprimat speranta ca  guvernul provizoriu va reusi sa organizeze alegeri libere si transparente, ceea ce va reprezenta principala conditie a dezvoltarii relatiilor amicale ruso-kargaze in totalitatea lor .

In data de 14 aprilie guvernul Federatiei Ruse a luat hotararea cu privire la acordarea unui ajutor nerambursabil Kargazstanului. Valoarea ajutorului este de 20 de milioane de dolari si este destinat sustinerii economice a populatiei. De asemenea rusia va acorda un credit de 30 de milioane de dolari.

Fostul presedinte al Kargazstanului Kurmanbek Bakiev a semnat ieri documentul cu privire la demisia sa si a parasit tara cu destinatia Kazahstan. Plecarea sa din tara a fost posibila datorita interventiei Rusiei si SUA, dar si organizmelor internationale. Kazahstanul a conditionat primirea lui Bakiev pe teritoriul sau cu demisia. Analistii cred ca prin acest gest s-a evitat declansarea fenomenului  afganizarii  tarii si al razboiului intre sudul si  nordul tarii. Vom aminti ca actuala revolutie kargaza a inceput in nordul tarii, prin manifestari de strada ale opozitiei. Pana in acest moment Bakiev considera ca in Kargazstan a avut loc o lovitura de stat.

SUA a dat de inteles ca va acorda un ajutor umanitar, insa sunt precaute in privinta recunoasterii noii puteri.

 

 
88% din populatia Federatiei Ruse crede ca serviciile speciale ale tarii responsabile pentru fenomenul terorismului PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 16 Aprilie 2010 01:33

 

Centru rus Levada a publicat ieri rezultatele sondajelor efectuate in randurile populatiei. Rezultatele sunt sujrprinzatoare. 55% dintre respondenti considera ca serviciile speciale ruse erau la curent cu pregatirea actelor teroriste care au avut loc la Moscova in data de 29 martie a.c., dar nu le-au preintampinat din cauza incompetentei. O treime dintre respondenti sunt siguri ca pentru serviile secrete ruse aceste acte au reprezentat o surpriza neplacuta. 4% dintre respondenti sunt de parere ca insusi serviciile ruse ar fi participat la organizarea actelor teroriste. 88% dintre locuitorii marilor orase ale Rusiei cred ca elita conducatoare este responsabila pentru  razboiul terorist  din tara. Doar 7% dintre respondenti sunt siguri ca probabilitatea unor atacuri teroriste in Rusia este in scadere.

 

 
<< Început < Anterior 2111 2112 2113 2114 2115 2116 2117 2118 2119 2120 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2120 din 2137

LoginArhiva de articole

< Decembrie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: